André & Rudolf
Een schets van hoe wij werken

Ontwerperij de Postelier is een samenwerking van de ontwerpers André Postma en Rudolf van Lierop. Vanuit verschillende invalshoeken werken we samen met onze opdrachtgevers aan uiteenlopende projecten die te maken hebben met verbeelding en ruimtelijk ontwerp. Dit zijn ontwerpen voor tentoonstellingen, maar ook ontwerpen voor decors, interieurs, grafische uitingen, interactives, beurspresentaties, maquettes en museale replica’s behoren tot onze disciplines.

Onze kracht ligt hierbij in het bieden van een uitgebreid pakket, waarin we over een compact netwerk beschikken, bestaande uit verschillende disciplines. Door intensief samen te werken met deze partijen zijn we in staat om snel, efficiënt en flexibel te werken in het ontwerp- en uitvoeringsproces. Ook zien we de opdrachtgever als samenwerkingspartner, dit vertaalt zich in een intensief contact tijdens het hele proces, waarin de wensen van de klant uiteraard centraal staan. Onze uitdaging zit in de vertaalslag van die wensen naar een sterk ontwerp en uitvoering.

We zijn graag betrokken bij het eerste concept en verantwoordelijk tot de laatste schroef tijdens de uitvoering. Dit doen we in nauw en intensief contact met de opdrachtgever en uitvoerders. Creativiteit en zorgvuldigheid vinden we daarin altijd belangrijk, zowel in de kwaliteit van het ontwerp, de planning en de kostenbewaking.


Na de opleiding Architectonische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, ben ik gaan werken als freelance interieurontwerper en -tekenaar.


Vanaf 1988 ben ik werkzaam als decorontwerper, na een opleiding illustratie/grafisch ontwerp aan de kunstacademie.